Stagii de practică

Aceste activități pot fi acreditate ca stagii de practică universitară însă sunt deschise și persoanelor care și-au terminat studiile. Pentru mai multe detalii, apasă butonul „Înscrie-te”

Creștem împreună

Grup de Self-practice/Self-reflection ACT

Împreună cu alte 8 persoane și 3 psihoterapeuți, vei parcurge 10-12 ședințe în care te vei familiariza cu procesele terapeutice ACT prin aplicarea lor în propria viață.

Locuri disponibile: 8

Implică o întâlnire săptămânală, față în față, de 2 ore

Marți 16:30 începând cu data de 15.03.2022

Stagiu: Facilitare ședințe de grup/workshopuri

Construiește-ți un repertoriu de exerciții, metafore și meditații, descoperă cum se simte să le livrezi unui grup, primește feedback valoros de la colegi și oferă-l înapoi când e rândul lor să livreze.

Locuri disponibile: 6-12

Implică 7 întâlniri față în față de 2 ore

Luni 16:00, începând cu data de 07.03.2022

Stagiu: Facilitare ședințe individuale

Exersează tehnici de terapie individuală în conversații diadice.

Locuri disponibile: 14

Implică 7 întâlniri de 2 ore, față în față.

Luni de la 18.15 începând cu data de 07.03.2022

Realizare de rapoarte pentru evaluări clinice

Învață în cel mai practic mod să faci taskurile unui psiholog clinician.

Vei lucra doar cu date provenite de la persoane reale iar rapoartele la care vei contribui își vor găsi aplicabilitatea în viitorul foarte apropiat!
Locuri disponibile: 8 masteranzi

Luni de la 16:00, începând cu 07.03.2022

Rezidențiat psihologic

Observă live 10 ședințe individuale, analizează împreună cu terapeutul procesele care au fost vizate și pregăteste planul de intervenție pentru ședințele următoare.

Locuri disponibile:
1 grupă de 5-6 persoane

Implică 10 întâlniri de 2 ore (30 de minute înainte de ședință, 60 de minute ședință, 30 de minute debrief)

Luni de la 09:00, începând cu 14.03.2022

Dezvoltă un workshop

De la idee la implementare, acest stagiu îți asigură susținerea specialiștilor în fiecare etapă.

Presupune documentare individuală, discuții de clarificare, pregătirea workshopului și a materialelor, pretestarea acestuia într-un format gratuit și (dacă se dorește) livrarea acestuia contra cost. Profitul se împarte egal între membrii echipei.

Programul este flexibil și va acoperi necesarul orelor de practică. Înscrierile se pot face individual sau în echipe.

Ajută să vii cu o idee.

Întrebări frecvente

Deși ne-am dori să acomodăm participanții online însă resursele noastre sunt limitate. Desigur, dacă situația pandemică ne forțează în online, vom continua stagiile începute acolo.

Stagiile sunt gândite astfel încât să acopere în totalitate necesarul de ore. Deoarece acesta variază de la universitate la universitate și de la un an de studiu la altul, există o secțiune în formularul de înscriere despre numărul orelor necesare. Noi vă vom răspunde cu lista activităților și a produselor cuantificabile care justifică orele. 

Pentru studenții care solicită ore de practică necesare într-un program academic, stagiile sunt gratuite. Pentru practicanți sau studenți care deja au acoperit necesarul de practică, costul unei ședințe este de 100 de lei. 

Pe viitor dorim să oferim grupuri de Interviu Motivațional, de Terapie bazată pe scheme cognitive și încă câteva abordări însă momentan aceste proiecte sunt în faza de dezvoltare. Dacă nu te atrage Terapia prin acceptare și angajament, poți opta pentru a dezvolta un workshop în orice paradigmă dorești. Recomandarea e să verifici pagina echipei noastre și să alegi ceva cu care suntem cel puțin familiarizați. Desigur, suntem deschiși și la abordări noi însă datorită naturii cronofage ale activităților riguroase de documentare, șansele să acceptăm un astfel de proiect sunt direct proporționale cu pregătirea anterioară a persoanei care îl propune.

 

O alternativă este să optezi pentru stagiul de practică în psihologie clinică, în care vei învăța să sistematizezi rezultatele evaluării sub forma unor rapoarte. 

Formularele de înscriere conțin întrebări care să ne ajute să selectăm acele persoane care vor beneficia cel mai mult în urma stagiilor de practică și care vor aduce la rândul lor plus valoare acestuia. Răspunsurile sunt analizate și ierarhizate de echipa Terra-Pi.

 Elementele care dezavantajează un răspuns sunt: 

(1) depărtarea de la cerința întrebării (e.g., un răspuns care vizează emoții la o întrebare despre comportamente) și

(2) Greșeli gramaticale sau de exprimare. 

Elementele care avantajează un răspuns sunt: 

(1) Creativitatea, 

(2) Onestitatea și

(3) Reflecția.  

Internii din cadrul clinicii nu vor mai trece prin procesul de selecție. 

Dacă ai deja acoperit necesarul de practică din alte activități, poți în continuare să participi însă vei fi încadrat ca practicant și nu ca student. În acest caz se percepe o taxă de 100 de lei/întâlnire. 

Scrie-ne la eugen@terra-pi.ro și îți răspundem cât de curând!