Stagii de practică

Aceste activități pot fi acreditate ca stagii de practică universitară însă sunt deschise și persoanelor care și-au terminat studiile. Pentru mai multe detalii, apasă butonul „Înscrie-te”

Creștem împreună

Grup de Self-practice/Self-reflection ACT

Împreună cu alte 7 persoane și 2 psihoterapeuți, vei parcurge 8-10 ședințe în care te vei familiariza cu procesele terapeutice ACT prin aplicarea lor în propria viață.

Locuri disponibile: 8/grup

Implică o întâlnire săptămânală, față în față, de 2 ore

Luni 18:00 începând cu data de 25.03.2024 sau Marți 18:30 începând cu data de 26.03.2024

Stagiu: Facilitare ședințe de grup ACT

Preia rolul de terapeut împreună cu un coleg, alege exerciții, metafore și meditații din terapia prin acceptare și angajament și descoperă cum se simte să le livrezi unui grup. Vei primi feedback valoros de la clienți și vei avea șansa de a oferi la rândul tău feedback din rolul de client

Locuri disponibile: 8

Implică 9 întâlniri față în față de 2 ore

Vineri 10:00, începând cu data de 22.03.2024

Stagiu: Facilitare ședințe individuale

Exersează tehnici de terapie individuală în conversații diadice.

Locuri disponibile: 15

Implică 7 întâlniri de 2.5 ore, față în față.

Vineri de la 16.00 începând cu data de 22.03.2024

Realizare de rapoarte pentru evaluări clinice

Învață în cel mai practic mod să faci taskurile unui psiholog clinician.

Vei lucra doar cu date provenite de la persoane reale iar rapoartele la care vei contribui își vor găsi aplicabilitatea în viitorul foarte apropiat!
Locuri disponibile: 8 masteranzi

Vineri de la 10:30, începând cu 22.03.2024

Stagiu: Abilități de bază în psihoterapie

Vom învăța care sunt pașii pentru a ajunge să practici psihoterapie, vom discuta cazuri specifice și planuri de intervenție, și vom exersa împreună abilități necesare în psihoterapia individuală, în speranța că vom crește împreună încrederea în faptul că acesta e traseul pe care vrei să-l urmezi.

Bilunar 2 ore, joi sau vineri - programul va fi anunțat ulterior

5 locuri, preferabil master an II
Facilitator Roxana Boje

Exersează tehnici de terapie de grup pentru copii si adolescenti pe modelul ACT

Locuri disponibile: 8-10 studenți
Implică o întâlnire săptămânală, față în față, de 2 ore
Miercuri 16:00, începând cu 20.03.2024.
Întâlnirile vor avea loc față în față, o dată la două săptămâni.

Facilitator: Tunde Minulescu

Rezidențiat psihologic

Observă live 10 ședințe individuale, analizează împreună cu terapeutul procesele care au fost vizate și pregăteste planul de intervenție pentru ședințele următoare.

Implică 10 întâlniri online sau on-site de 2 ore (30 de minute înainte de ședință, 60 de minute ședință, 30 de minute debrief)

Locuri disponibile: 2 grupe de 5 masteranzi programul va fi stabilit în funcție de orarul clientului

Stagiu: Dezvoltă-ți sinele terapeutic

Vrei sa afli cum poti face terapie dintr-un spatiu de siguranta personala? Sa afli cum poti lucra cu acei clienti la care te gandesti cu groaza ca urmeaza sa vina?

Vei invata cum sa ti dezvolti sinele terapeutic, astfel incat sa poti lucra cu o varietate mare de clienti, sa-ti vezi si sa-ti depasesti anumite frici sau tipare care apar in relatia cu clientii.
Va fi un workshop practic in care vom exersa aptitudini care ne ajuta sa ne dezvoltam si ne vom explora sinele inspre a putea face asta in folosul nostru si al clientilor nostri. Vom lucra cu a fi si a simti.

Locuri: 10-12 7 intalniri saptamanale a cate 2h: Vineri: 19.00 începând cu 17.03.2023

Grup de Self-practice/Self-reflection CFT

Împreună cu alte 7 persoane, vei lua parte la 8-10 ședințe de terapie de grup facilitate de doi terapeuți, în care te vei familiariza pe propria piele cu ce presupune Terapia Centrată pe Compasiune (CFT).

Ne vom explora împreună vocile critice, iar mai apoi vom încerca să construim și voci mai blânde, înțelegătoare și flexibile. În acest scop, vom cultiva compasiunea îndreptată spre ceilalți, compasiunea primită dinspre ceilalți, precum și autocompasiunea.

Grupul va include exerciții practice pliate pe situații, gânduri și emoții de zi cu zi, însă vom putea discuta și aspecte teoretice legate de tehnicile aplicate.

Lunea de la 19:30, începând cu data de 13.02.2023

Rezidențiat psihologic

Observă live 10 ședințe individuale, analizează împreună cu terapeutul procesele care au fost vizate și pregăteste planul de intervenție pentru ședințele următoare.

Locuri disponibile:
1 grupă de 8-10 persoane

Implică 10 întâlniri de 2 ore (30 de minute înainte de ședință, 60 de minute ședință, 30 de minute debrief)

Marți de la 11:30, începând cu 14.03.2023

Dezvoltă un workshop

De la idee la implementare, acest stagiu îți asigură susținerea specialiștilor în fiecare etapă.

Presupune documentare individuală, discuții de clarificare, pregătirea workshopului și a materialelor, pretestarea acestuia într-un format gratuit și (dacă se dorește) livrarea acestuia contra cost. Profitul se împarte egal între membrii echipei.

Programul este flexibil și va acoperi necesarul orelor de practică. Înscrierile se pot face individual sau în echipe.

Ajută să vii cu o idee.

Întrebări frecvente

Desigur! În fiecare formular există o secțiune în care ierarhizați stagiile la care doriți să participați iar noi vom încerca să găsim echilibrul perfect între dorințele voastre și zona proximei dezvoltări

Stagiile sunt gândite astfel încât să acopere în totalitate necesarul de ore. Deoarece acesta variază de la universitate la universitate și de la un an de studiu la altul, există o secțiune în formularul de înscriere despre numărul orelor necesare. Noi vă vom răspunde cu lista activităților și a produselor cuantificabile care justifică orele. 

Stagiile sunt complet gratuite. Au însă prioritate studenții care solicită practică necesară pentru un program academic. 

Pe viitor dorim să oferim grupuri de Interviu Motivațional, de Terapie bazată pe scheme cognitive și încă câteva abordări însă momentan aceste proiecte sunt în faza de dezvoltare. Dacă nu te atrage Terapia prin acceptare și angajament, poți opta pentru a dezvolta un workshop în orice paradigmă dorești. Recomandarea e să verifici pagina echipei noastre și să alegi ceva cu care suntem cel puțin familiarizați. Desigur, suntem deschiși și la abordări noi însă datorită naturii cronofage ale activităților riguroase de documentare, șansele să acceptăm un astfel de proiect sunt direct proporționale cu pregătirea anterioară a persoanei care îl propune.

 

O alternativă este să optezi pentru stagiul de practică în psihologie clinică, în care vei învăța să sistematizezi rezultatele evaluării sub forma unor rapoarte. 

Formularele de înscriere conțin întrebări care să ne ajute să selectăm acele persoane care vor beneficia cel mai mult în urma stagiilor de practică și care vor aduce la rândul lor plus valoare acestuia. Răspunsurile sunt analizate și ierarhizate de echipa Terra-Pi.

 Elementele care dezavantajează un răspuns sunt: 

(1) depărtarea de la cerința întrebării (e.g., un răspuns care vizează emoții la o întrebare despre comportamente) și

(2) Greșeli gramaticale sau de exprimare. 

Elementele care avantajează un răspuns sunt: 

(1) Creativitatea, 

(2) Onestitatea și

(3) Reflecția.  

Internii din cadrul clinicii nu vor mai trece prin procesul de selecție. 

Da, însă vor avea prioritate persoanele care solicită ore de practică.  

Scrie-ne la eugen@terra-pi.ro și îți răspundem cât de curând!