Despre psihoterapie

Ce este terapia?

Cum poate fi învățată o persoană să se bucure? Dar să iubească? Sau să persevereze?

Dacă vă simțiți pierduți în fața acestor întrebări, sunteți în compania tuturor psihoterapeuților care își tratează profesia cu seriozitate. Teoriile care stau la baza psihoterapiei moderne pornesc de la premisa că nevoia de a simți, nevoia de conexiune și nevoia de competență sunt prezente încă de la naștere, ghidând traiectoria fiecărei persoane. Atunci când mama zâmbește, copilul zâmbește și el. Iar când mama se depărtează, copilul face tot posibilul pentru a o aduce înapoi. Atunci când încep să învețe să meargă, copii cad, în medie, de 68 de ori pe oră și se ridică de fiecare dată fără ajutor specializat. 

Deoarece toate aceste lucruri încă există în interiorul nostru, un set mai bun de întrebări vizează cum să cultivăm ceea ce este deja acolo și ce trebuie înlăturat pentru a-i permite să se manifeste.

Deschiderea spre ceea ce este deja acolo

Cu toții avem un loc interior unde închidem dezamăgirea, furia, frica și celelalte sentimentele copleșitoare. Însă făcând acest lucru, ne predispunem la a repeta aceleași greșeli. În contextul sigur al psihoterapiei, explorăm acest spațiu și facem contact cu ce este dificil dintr-o poziție în care nu putem fi zdrobiți. Surpriza vine atunci când descoperim că în acest loc stăteau închise și lucrurile care ne dau sens vieții.    

Mintea este un stăpân teribil și un slujitor excelent

Ce vă vine în minte când citiți: „lămâie”? Ați simțit gustul înțepător? Textura zemoasă? Asta fără ca nicio lămâie să fie prin jur. Niciun alt animal nu reacționează astfel în absența unei lămâi. Însă niciun alt animal își ia viața din cauza trecutului sau viitorului. Limbajul ne poate ajuta să ne planificăm următoarea călătorie sau descuraja în fața pericolelor care ne așteaptă. În terapie învățăm să îmblânzim vorbele din mintea noastră.

Cât durează o ședință de psihoterapie?

60 de minute – ședința individuală

90 de minute – ședința de cuplu

120 de minute – ședința de grup

15-30 de minute – ședință focalizată

Cât de lung este procesul psihoterapiei?

Acest lucru depinde atât de problemele vizate cât și de implicarea dumneavoastră. În medie sunt necesare 12-14 ședințe. Problemele recente se pot remedia chiar în 2 ședințe, cele vechi necesitând 28-56 de ședințe.

Care este rolul dumneavoastră în acest proces?

Ședințele de terapie ocupă 0.89% din săptămână dumneavoastră. Astfel, este important să practicați cât mai frecvent abilitățile dezvoltate în timpul ședințelor și ulterior, să discutați rezultatele și dificultățile întâmpinate.

Pas cu pas

Drumul spre o viață împlinitoare

Scopul terapeuților noștri nu este să vă „repare”, ci să vă ajute să construiți acea viață la care uitându-vă ulterior să puteți spune din toată inima: „Uau, ce călătorie!”.

Indiferent dacă în acest moment o astfel de viață pare un vis imposibil sau ceva care este doar puțin în afara puterilor dumneavoastră, vă asigurăm că terapeuții noștri vă vor întâlni exact în punctul în care sunteți și veți începe drumul de acolo. În timpul ședințelor veți fi ascultați cum nu ați mai fost, probabil, niciodată iar la finalul acestora vă veți auzi cu adevărat, poate pentru întâia oară. 

Vă invităm să pășiți alături de noi în vastitatea experienței umane, unde alături de ceea ce vă ține blocați co-există gusturi, texturi, speranță, apropiere și aventură.

psychologist-z-05
CE abordări oferim

Forme de terapie

Terapeuții noștri vor analiza aspectele cu care vă confruntați și vă vor recomanda forma potrivită de terapie. Dacă însă aveți anumite preferințe, găsiți mai jos formele de terapie pe care le oferim.

Terapie bazată pe scheme cognitive

Quinoa occupy hella gastropub williamsburg ugh skateboard type writer intelligentsia.Quinoa occupy hella gastropub williamsburg ugh skateboard type writer intelligentsia.Quinoa occupy hella gastropub williamsburg ugh skateboard type writer intellige

Terapii contextual-funcționale

Fie că este vorba de celebra „Terapie prin acceptare și angajament” (ACT), de noua formă de „Terapie focalizată pe compasiune” (CFT) sau de „Terapia funcțional analitică” (FAP), aceste abordări sunt la ele acasă în clinica noastră.

Interviu motivațional

Când vrem să începem ceva nou sau să renunțăm la ceva vechi, suntem și entuziasmați și temători. Această formă de terapie sondează ambele talere ale balanței pentru a scoate la iveală care este direcția cu adevărat dorită și următorul pas.