Privește înăuntru.
Privește în jur.
Privește-ți clienții în ochi.

Clinica Terra-Pi și ACBS România vă invită la un workshop despre relația terapeutică din perspectiva Terapiei prin Acceptare și Angajament (ACT), o formă de terapie din al treilea val de terapii cognitiv-comportamentale. Workshop-ul constă în trei întâlniri online de 2 ore.

Navighează rapid

Despre Workshop

Pe scurt...

În cadrul celor trei ACTe online ale workshop-ului vom explora ce anume ne dorim să însemnăm pentru persoanele care ne trec pragul cabinetului, ce obstacole ne așteaptă pe acest drum și cum putem să ne gestionăm lumea interioară pentru a reuși să manifestăm deplin valorile noastre în cadrul relației terapeutice. Vom explora împreună cum putem cultiva comportamente care să susțină și faciliteze aceste valori, atât în cadrul activităților terapeutice, cât și în cadrul celor cotidiene și cum aceste comportamente ne pot aduce mai aproape nu doar de terapeuții, ci și de părinții, partenerii de cuplu, prietenii, copiii, angajații sau managerii care vrem să fim.

Am citit corect

ACTe?

Exact! Workshop-ul este bazat pe modelul terapeutic ACT (Terapia prin Acceptare și Angajament), o formă de terapie comportamentală care își propune să dezarmeze capcanele minții și ale limbajului prin folosirea metaforelor, având o puternică influență experențială. Jocurile de cuvinte sunt doar unul dintre modurile în care această formă de terapie încearcă să cultive flexibilitate psihologică. În cazul în care acest model de terapie nu vă este familiar, recomandarea noastră este să citiți cele 3 pagini ale prefeței cărții Acceptance and commitment therapy: An experiential approach to behavior change (Hayes, Strosahl, & Wilson, 1999), să vizitați ACT România sau pur și simplu să descoperiți ce înseamnă în cadrul workshopului – toate persoanele sunt binevenite, fără excepție!

Program

ACTul I - Bufetul terapeutic

Vineri 19 Februarie ora 18:00-20:00 pe Zoom

În ACTul inițial, ne vom aminti de persoane importante din viața noastră, vom (re)clarifica valorile care ne ghidează munca terapeutică și le vom împărtăși cu ceilalți, pregătind împreună un bufet de atribute savuroase din care să ne servim clienții.

ACTul II - Grădina cu obstacole

Luni 22 Februarie ora 18:00-20:00 pe Zoom

În acest ACT, vom vizita grădina din care răsar legumele apetisante de care avem nevoie în prepararea bufetului terapeutic, explorând cum  putem cultiva valorile prin acțiuni zilnice și cum putem gestiona obstacolele care ne deturnează de la acest angajament în concordanță cu principiile ACT.

ACTul III - Ochiul ce privește dintotdeauna

Vineri 26 Februarie ora 18:00-20:00 pe Zoom

În ACTul final, vom examina ce anume s-a schimbat pe parcursul vieții și, mai ales, ce anume a rămas constant în noi și în ceilalți, construind contextul regăsirii noastre în persoanele cu care interacționăm.

Beneficii

În cele 3 ACTe vom:

clarifica ce vrem să însemnăm pentru clienții noștri

Dincolo de cum ai învățat și auzit că trebuie să fie o terapeută, ce ai vrea să spună oamenii despre timpul petrecut cu tine? Cum vrei să rămâi în amintirea lor? Cum poți fi această terapeută chiar în următoarea ședință?

fructifica în exerciții practice experiența personală

Având accentul pe trăit și mai puțin pe vorbit, vom vedea cum propria noastră viață alături de ceilalți oameni ne poate îmbogăți prezența terapeutică.

descoperi perspectiva din care distincția client-terapeut devine irelevantă

Cine este clientul tău când nu este clientul cuiva? Dar tu, când nu ești terapeută? Cum ar arăta o ședință în care aceste două persoane s-ar întâlni?

construi hărți fizice despre ceea ce contează

Astfel încât la finalul celor trei ACTe să avem o creație artistică proprie care să ne reamintească pentru ce trecem în fiecare zi pragul propriului cabinet și ce vrem să găsească clienții noștri acolo.

folosi fișe de lucru

Pentru a oferi un plus de structură modului în care vei transpune ce ai considerat valoros din cadrul workshop-ului în ședințele cu clienții, îți vom pune la dispoziție materialele folosite.

lua contact cu perspectiva contextuală asupra sinelui

Descoperid împreună cine este „Eu”-ul și cum poate fi parcursă distanța dintre acest „Eu” și reflexia lui, (aparent) misteriosul „Tu” folosind cele trei perspective asupra sinelui din Teoria Cadrelor Relaționale.

Echipa noastra

Facilitatori

Ioana Ivan

Mrd. Ioana Ivan

Masterandă în psihologie clinică și psihoterapie, Stagiară în cadrul clinicii
eugen

Drd. Eugen Secară

Psihoterapeut ACT, Membru ACBS, Co-fondator al clinicii
Milena Mistodie

Mrd. Milena Mistodie

Masterandă în psihologie clinică și psihoterapie, Stagiară în cadrul clinicii

CÂT COSTĂ?

Prețul e alegerea ta!

Vrem să încercăm ceva nou: un workshop al cărui preț este setat de participanți. Fiecare persoană propune suma pe care dorește să o investească în workshop. 

Accesul este garantat pentru cele 9 persoane care au licitat cel mai mult. Următorii 11 participanți sunt extrași aleatoriu din restul listei de persoane înscrise. După workshop, facem publică distribuția prețurilor propuse și analiza măsurii în care acest sistem de taxare este echitabil (iubim atât statistica cât și dreptatea socială).   

Ai șansa de a participa la workshop cu o investiție pe care o consideri adecvată. 

Vrei să participi?

Înscrie-te până în 13.02.2021

Cum se vede de pe cealaltă parte a ecranului

Testimoniale participanți

Vă spun sincer că am fost tare sceptică la început, m-am gândit că nu voi rezona cu toate metaforele specifice ACT și că nu e pentru mine, but boy was I wrong. Orele petrecute împreună mi-au oferit un sentiment de căldură, chiar și așa online am simțit toată experiența ca pe o mare îmbrățișare și a trezit în mine emoții tare puternice, am fost cu lacrimi în ochi aproape tot timpul. Chiar nu am nimic de reproșat, mi se pare că tot workshopul a avut un flow foarte fain.

Patricia

Am simțit că punem cărămidă peste cărămidă și se construiește ceva frumos. Ce mi-a plăcut super mult a fost faptul că după workshop am rămas cu multe întrebări asupra cărora să reflectez. Modul în care voi vă raportați la noi, cu căldură și răbdare m-a ajutat cu siguranță să fiu prezentă.

Ioana

Exercițiile și ordinea lor s-au combinat frumos și cred că vor fi utile pentru practica mea. Atmosfera din cadrul workshop-ului, la care ați contribuit voi prin felul în care ne-ați vorbit, prin exercițiile propuse ne-a permis să fim vulnerabile. Mulțumesc pentru energia pe care o transmiteți, pentru proverb și pentru oportunitatea de a-mi adresa anumite întrebări și răspunde la ele într-un mod în care nu m-aș fi gândit. A fost o experiență diferită față de celelalte workshop-uri la care am participat.

Adriana

Simt că workshop-ul vostru a venit într-un moment în care aveam nevoie de ceva care să îmi schimbe (sau măcar să atingă) modul în care eu mă percep ca terapeut și ca persoană. Ați reușit prin modul vostru deschis și cald de a fi, dar și prin exercițiile propuse, să mă luați dintr-o stare apăsătoare și să mă duceți într-un loc unde mă simt bine alături de oameni pe care abia îi cunosc dar pe care îi privesc cu drag. De asemenea, exercițiile de mindfulness și discuțiile de după mi se par utile atât pentru a cunoaște mai bine părți poate mai ascunse din noi dar și ce perspective au alți colegi în legătură cu ei înșiși ca și terapeuți (și nu numai). Thanks for the experience! Abia aștept să ne vedem data viitoare.

Maria

Guys, you were so great, I really mean it. 

Fiecare activitate a avut un scop, micile momente de meditație got me thinking,  like really thinking și vreau să vă mulțumesc pentru asta.
Nu cred ar trebui să scoateți sau să adăugați ceva din prezentare, sincer. Totul se leagă foarte frumos împreună și se completează reciproc. 

Cătălina

Navighează rapid